Voorpagina / Behandeling / Koortslip behandeling

Koortslip behandeling

Aciclovir en Penciclovir zijn twee crémes die er voor zorgen dat het virus zal remmen. Het nadeel van deze crémes is dat ze enkel hun werk kunnen doen bij de eerste symptomen. Als een koortslip al helemaal ontwikkeld is zal deze zalf niet meer zijn werk kunnen doen. Één maal u last hebt van de blaasjes moet je er voor zorgen dat ze zo snel mogelijk worden opgedroogd. Dit is mogelijk met de stof zinksulfaat. De kunst is om je lippen 24 op 24, 7 dagen op 7 proper te houden. Ook het gebruik va neen lippenbalsem zal er voor zorgen dat je geen last meer zult hebben.

lippen mondÉén keer de koortslip onstaan is moet u de zon zoveel mogelijk vermijden, door de zon zal het virus alleen maar sterker worden. Ook kan u best geen gebruik maken van natte en water vloeistoffen tijdens de zomer, omdat deze zullen verdampen waardoor je lippen opnieuw droog zullen worden. Zeep kan er ook voor zorgen dat je uitdroogt, daarom is het gebruik van een vette lippenbalsem aan te raden nadat u je gezicht hebt gewassen met een zeep.

HerpoTherm

HerpoTherm is een nieuwe lippenstift dan zorgt voor een perfecte behandeling. Éénmaal u voelt dat een blaas in opkomst is moet u deze stick gebruiken. Die zal er voor zorgen dat je geen last zult hebben van de irriterende symptomen. Let wel op, deze stick raden wij aan om slechts voor één persoon te gebruiken en niet te delen met elkaar.

Bekijk ook

koortslip-voorkomen-hotkiss

Wat is een koortslip?

Héél wat mensen hebben regelmatig last van een koortslip, ook wel een koortsblaas of herpes ...